Чудова новина для усіх поціновувачів мистецтва! Всеукраїнський театральний фестиваль “Румбарбар” проходить щорічно у  місті  Борислав по вул. Данила Галицького, 34. (міський палац культури). Перший фестиваль було проведено 15 грудня 2015 р.

Цього року “Румбарбар” буде проходити з 24 по 27 грудня і матиме містичний характер, на ньому буде присутній український фольклор і традиції. Ви маєте чудову можливість відчути на собі містичну атмосферу та особисто поспостерігати за чудовою грою талановитих акторів.

Організатори:

Назар Панів: Вконтакті:   

Facebook:     

 Іван Шаран:   Вконтакті: ,

Facebook:   

 Також  до фестивалю цього року долучилися співорганізатори:

Юрій Панів:    Вконтакті:   

Facebook:    

Віктор Кравцов: Вконтакті: 

Facebook:   

Мета створення фестивалю – створення території, на якій будуть досліджуватися і створюватися новий формат вистав по творах класичних українських авторів. Створення ритуального театру на основі традицій та українського фольклору. Проводитимуться музичні,  вокальні та театральні лабораторії .

В українському театрі існує проблема в понятті (традиційний театр). Він не має своє форми, яка б вирізняла його на світовій театральній арені.

Беручи до уваги, що наша культура багата на традиції та фольклор, театр може використовувати ці компоненти і трансформувати іх в площині театру.

Борислав знаходиться на західній Україні. Територіально місто Борислав знаходиться: поблизу високих гір і густих лісів, де залишаються міцні українські традиції.

                                                П Р О Г Р А М А

18 грудня: Площа Івана Франка . Відкриття ялинки/Заявки на фестиваль, Актори бориславського Палацу культури;  15.30
22 грудня: Міська рада. Відкритий брифінг. Презентація фестивалю. Організатори . 15.00
23 грудня: Палац культури. Лабораторія. Перформанс по новелах Стефаника (вхід 20 грн). Актори бориславського Палацу культури. 19.00 
24 грудня: Палац культури. Відкриття фестивалю. 16:00
24 грудня: Палац культури. Вистава “Мізантроп” “Театральна Лабораторія” м.Київ . 18:00
25 грудня: Палац культури. В’язи. Театр “Сволоки” м.Київ. 16:00
25 грудня: Палац культури. Віхола. Театр “Альтер” м.Дрогобич 18:00
26 грудня: Палац культури. Роза і корона “New people” м.Київ 16:00
26 грудня: Палац культури. Концерт (вхід платний) “Pralnia-Band” м.Київ 18:00
27 грудня: Палац культури. Украдене щастя. Театр “Золоті ворота”,           м.Київ. 16:00
27 грудня: Палац культури. Криваве весілля. Театральна лабораторія “Bedlam” м. Київ 18:00
28 грудня: Палац культури. Лабораторія. Показ вертепу (вхід 20 грн). Актори бориславського Палацу культури. 12.00

28 грудня: Палац культури. Лабораторія по новелах В.Стефаника (вхід 20)

Цього року, в рамках фестивалю, відбудуться

дві лабораторії

1.Тижнева лабораторія за мотивами новел В. Стефаника. В роботі будуть зайняті актори, котрі працюють в бориславському Народному театрі ім. Петра Телюка.

Мета: знайти підхід до нової інтепретації класичних творів.

Куратори: Шаран Іван. Назар Панів

2. Лабораторія вертепу.

Учасники спробують інтерпретувати класичний вертеп в перфомативну форму.

Мета: спробувати трансформувати текст вертепу в ритуальний перформанс.

Куратори: Шаран Іван. Назар Панів

Цього року у фестивалі візьмуть участь такі театральні колективи:

 «Золоті ворота» ( ) із  п’єсою “Украдене щастя”. Її режисер Іван Уривський. Жанром цієї п’єси є пластична драма.

«Украдене щастя» – одна з найвідоміших п’єс Івана Франка. Класика української драматургії, яка не втратила своєї актуальності в наш час. У режисерському трактуванні Івана Уривського – це пластична драма, любовний трикутник, оповитий містичною атмосферою та сповнений напруженого очікування, позапобутове  дійство, герої,  якого намагаються знайти своє примарне щастя…

 

 

 

 

 

 

 

 «Pralnia-band» ( ) молодий концептуальний театрально-музичний бенд. Вони беруть за основу старовинні фольклорні пісні і роблять до них власні інструментальні, вокальні, акторські, експериментальні, словом, які тільки можливо, обробки. Усі учасники бенду не є професійними музикантами, проте всі – професійні актори. У цьому і є особливість бенду. Вони роблять музику візуальною; творять театр через музику. Кожен звук у їх піснях народжується, як слово у ролі – пройшовши довгий шлях – крізь серце і чуття.


«New people» Головний режисер і художній керівник-Тетяна Губрій і семеро акторів. За час існування, колектив створив дві роботи: «Роза і Корона» автор – Джон Бойнтон Прістлі, яка неодноразово була показана на базі театру «Золоті ворота». Також попрацювали над сучасною українською драматургією «Сімейні люди» . У 2016 році колектив взяв участь у Всеукраїнському фестивалі «Зірки, що зійдуть завтра» в місті Київ. Учасниця колективу, Марія Брушніцька отримала нагороду в номінації «Краща жіноча роль другого плану».

 

 

 

 

 

«Сволоки»незалежний театр. Колектив, який був створений у рамках проекту «ATLAS Weekend» (Зона «ГогольФест»). Це театр без художнього керівника, костюмерів, гримерів та інших помічних цехів.

Одна з головних цілей : створювати театр, магію справжнього, живого спілкування з глядачем. А головне – не тільки на сцені, а й в різних просторах: на вулицях міста, в музеях, в павільйонах та закинутих заводах. Театр співпрацює з ЦСМ «ДАХ» та з театром «PRACTICUM». «Сволоки» створили вже декілька пластичних перформансів, хореограф -постановник Марія Мяснікова , «Keep silence» (в рамках «Гогольфест 2016»), «Очевидці» ( до дня «Пам’яті жертв голодомору») та пластична вистава «В’язи».

«В’язи» по мотивам п’єси Ю. О’Ніла, вистава , в якій актори розповідають історію тілом, поглядом та жестом. Створюють образи, характери персонажів завдяки своїй пластиці. Поєднавши в драмі хореографію, ми вирішили донести конфлікти трагедії до глядача.


“Bedlam”-театральна лабораторія. (Bedlam – відома назва лікарні для душевнохворих та блаженних, де кожен бажаючий всього за один пенс мав можливість спостерігати та катувати її хворих)

Для нас не існує правил, систем та шаблонів. В кожному слові ми намагаємося відшукати закладені глибоко в підґрунті таємні знаки, що відчиняють двері пізнання. Нам потрібен глядач, який знаходиться в постійному пошуку безкомпромісної правди. Вірніше буде сказати, що ми не театр, а його тінь.

Акторський склад:

Данута Брошкова, Філіп Дєдковський, Крістіна Корнійчук, Влад Лисак, Вікторія Нємцева-Майборода, Марта Павлусь, Вероніка Бурхан, Аліна Кудренко, Руслана Кадкаленко, , Володимир Ситник.

Музичне оформлення – Денис Паскель. Режисер – Avila Rausch

 

 

 

 

 

«Театральна лабораторія» Цей простір було створено в 2013 році на базі школи акторської майстерності Оксани Коляденко «Маска», групою ентузіастів і професіоналів в сфері театру і кіно – Оксаною Коляденко, Борисом Філімоновим і їх учнями.

Ідея «Театральної лабораторії» – об’єднувати людей, яких цікавить розвиток, дослідження та пошук нового в сфері театру і кіно. Незалежно від їх віку, національності, професії.

Театральна лабораторія – місце, де втілюються і проводяться різного роду експерименти в сфері театру і кіно (Акторської гри, режисури, сценарного мистецтва, тілесних практик, музики і живопису). З 2014 року простір «Театральна лабораторія» офіційно з’явився в касах міста Києва і почав роботу як репертуарний театр.

Соціально-психологічна драма “МІЗАНТРОП”

Автор-Олексій Житковський

Режисер-Євген Галкін

Актори:Борис Філімонов, Євген Ламах

Ця історія про те , що ми бачимо кожного дня, про те, що лишається осторонь нашої громадянської позиції. Ми не звертаємо увагу на агресивність, невихованість, неосвіченість людей, які щодня оточують нас. Ми боїмося втрутитися в акти жорстокості і несправедливості, які ми бачимо.

Так і наш головний герой: жив, працював, виховував дітей.

Але в один день все змінилося…

 

 

 

 

 

 

Як до нас добратися?

Фестиваль «Румбарбар» знаходиться по  вулиці Данила Галицького, 34, в м. Борислав Львівської області

Офіційний трейлер:  

Слідкуйте за детальною інформацією та подіями фестивалю на сторінках:

                              Вконтакті:

                              Facebook:

 

 

 

Facebook Comments
About Author: Редактор